Program nou de vizite la Spitalul „Beldiman” Bârlad: Deși s-a modificat, nu prea s-a schimbat!


Din această săptămână, aparținatorii pacienților internați la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad își pot vizita rudele bolnave între orele 15-20, iar în weekend, în intervalul orar 10-20.

 

Acum câțiva ani, conducerea Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a decis ca pacienții internați să poată fi vizitați de familii și cunoștințe între orele 12-14 și 18-20, în orice zi a săptămânii. Din această săptămână, lucrurile s-au schimbat, însă doar un pic, întrucât s-a mers pe respectarea întru totul a programului stabilit prin Ordinul 1.284/2012, privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice. Potrivit normativului, de luni până vineri, rudele bolnavilor îi vor putea vizita în spital tot cinci ore, dar într-un singur interval, respectiv 15-20, iar sâmbăta și duminica, între orele 10-18.

„În cadrul ședinței Comitetului Director din 3 noiembrie, s-a adoptat decizia ca programul de vizite pentru aparținători să respecte întocmai prevederile Ordinului ministrului sănătății nr. 1.284 din 2012”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul spitalului.

Este bine de știut că pentru pacienții internați, la solicitare, membrii familiei pot discuta direct cu medicul curant, în baza unui program stabilit de medicul șef de secție, aprobat de directorul medical și afișat la loc vizibil la intrarea în spital. Tot Ordinul 1.284/2012 prevede că, în cazul pacienților în stare critică sau terminală, indiferent de secția în care sunt internați, familia are dreptul la vizite zilnice, indiferent de oră, sau poate solicita prezența permanentă lângă pacient a unui membru, cu acordul medicului curant.

De asemenea, regulamentul intern al spitalului bârlădean prevede că accesul vizitatorilor este permis numai cu respectarea următoarelor condiții: aparținătorii să prezinte un act de identitate și să se înscrie în registrul special al vizitatorilor, să aibă o ținută decentă, să intre numai în locurile și spațiile special rezervate. Nu în ultimul rând, numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi nu poate fi mai mare de trei și pot fi vizitați maximum doi pacienți în același timp.


Leave a Reply

%d bloggers like this: