Proiect al tineretului vasluian: Caritate prin artă


Câțiva tineri voluntari ai Asociației Tineretul ONU din România – clubul Vaslui au ținut să conștientizeze prin artă comunitatea locală cu privirea la necesitatea susținerii materiale a unor copii cu nevoi.

Voluntari ai Asociației Tineretul ONU din România – clubul Vaslui au avut inspirația de a veni cu un proiect inedit, menit să conștientizeze publicul larg cu privire la nevoia de susținere a celor care provin din medii sociale modeste. Sub genericul ”Awareness Through Art” (Conștientizare prin artă), grupul de tineri a reușit să finalizeze o superbă acțiune inspirată din arta contemporană, dând posibilitatea unor persoane cu abilități artistice să-și dezvăluie talentele.

Dacă pe scena din centrul Vasluiului au urcat artiști locali mai mult sau mai puțin cunoscuți, care au împărtășit prin muzică o parte din emoția lor, în sala Arta a Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” a avut loc un atelier de pictură în cafea, unde, conform organizatorilor, ”participanții au avut ocazia să-și exprime perspectiva prin intermediul artei vizuale și să lege prietenii pe măsura a ceea ce au exprimat picturile lor”.

Evenimentul a avut și o latură umanitară: s-au strâns cărți, rechizite, jucării, haine și produse alimentare ce vor fi donate unui centru de copii instituționalizați din Vaslui.


Leave a Reply