Proiecte până în 2020! Priorităţile Primăriei Vaslui


Amenajarea unui nou bazar, a unui târg de maşini şi construirea unui corp de clădire pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă reprezintă principalele obiective ale Primăriei Vaslui pentru anul curent. Potrivit primarului Vasile Pavăl, în primăvară vor începe lucrările la bazar şi la târgul auto.

Primăria Vaslui aşteaptă doar primăvara ca să dea startul unor investiţii de amploare. Edilul Vasile Pavăl dă asigurări că, în martie-aprilie, vor începe lucrările la mai multe obiective. În primul rând, bazarul, cu tarabele sale învechite şi condiţiile improprii desfăşurării unui act de comerţ civilizat, îşi va schimba faţa radical, va fi la standarde europene.
“Bazarul actual este un loc în care comercianţii nu-şi mai pot desfăşura activitatea. Mai avem de obţinut câteva avize şi vom demara efectiv lucrările de construcţie. Potrivit proiectului, noul bazar va avea 11.454 mp şi va cuprinde: cinci hale cu spaţii de circulaţie tip culoar şi 56 de tarabe, patru hale pentru magazine (64 de spaţii de 23,50 mp, şapte spaţii de 18,70 mp, opt spaţii de 9 mp, patru magazine alimentare de 40 mp). Se vor amenaja şi un pavilion administrativ, o parcare cu 100 de locuri pentru clienţi şi două locuri pentru aprovizionare. Este o investiţie în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, cu finanţare integrală de la bugetul local”, a declarat primarul.
Vasile Pavăl a mai anunţat că în partea a doua a anului se va lucra şi la un nou corp de clădire al Spitalului Judeţean: „Mai avem în plan ridicarea unui nou spital în municipiu. Obiectivul va fi realizat în zona actualului «Spital vechi». Investiţia se ridică la peste şase milioane de euro. Pentru a putea demara proiectul, am semnat un parteneriat cu Consiliul Judeţean, care are în administrare spitalul. Practic, va fi construită o nouă clădire, astfel încât bolnavii să se bucure de cele mai bune condiţii de cazare”.


Leave a Reply