Proiectul ”O viață sănătoasă”, la final


Fundația Spurgeon, prin Filiala Agape Vaslui, a finalizat cu succes proiectul ”O viață sănătoasă”, cofinanțat de Consiliul Județean.

Fundația Spurgeon-România, filiala Agape Vaslui, sprijinită de Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog și Inspectoratul de Poliție al Județului, a finalizat proiectul ”O viață sănătoasă”, care a avut ca obiectiv formarea de voluntari care au participat la activități de prevenire a consumului de droguri și a delincvenței juvenile în școli.

”În cadrul proiectului, 40 de tineri voluntari au beneficiat de formare și informare, participând la activități de prevenire a consumului de droguri/substanțe cu proprietăți psihoactive și a delincvenței juvenile. Au fost vizați 400 de elevi, care au fost implicați în activități de informative/educative pe durata vacanței de vară și în prima parte a semestrului școlar I. Prin acest proiect, ne-am propus și am reușit să informăm tinerii despre riscurile pe care le comportă consumul de droguri și de substanțe psihoactive la nivel organic și psihic: dependență, îmbolnăvire, devianțe de comportament, agresivitate, delincvență juvenilă, abandon școlar, infracționalitate la regimul drogurilor etc. Le propunem adolescenților să renunțe categoric la orice formă de comportament riscant – consum de droguri, violență, delincvență juvenilă – deoarece își distrug viața”, a declarat Loredana Ștefania Pascal, asistent social în cadrul Fundației Spurgeon, filiala Agape Vaslui.

Voluntarii implicați au încurajat copiii și tinerii să participe la activități alternative care să le ofere experiențe plăcute, constructive și de interes social.


Leave a Reply