Promisiuni şi nimic mai mult


Ca să Daniela_Clatinici_CJ_(2)mai liniştească spiritele şi să nu se ajungă la blocarea activităţii în spitale, factorii de răspundere în domeniu îşi iau angajamente cu nemiluita.

Abia după patru zile de proteste la nivel naţional, cadrele medicale au obţinut nişte promisiuni, care însă nu i-au mulţumit pe toţi sindicaliştii. Unii dintre ei se plâng că un medic cu opt ani vechime are acelaşi salariu cu unul care lucrează de 40 de ani. La Ministerul Muncii, s-a negociat şi deblocarea posturilor din sistem.

„Avem promisiunea ca, într-o etapă ulterioară, să se deblocheze eşalonat posturi acolo unde este necesar. Personal, estimez că undeva la 1 august”, ne-a declarat Daniela Clătinici, preşedintele Uniunii Judeţene «Sanitas» Vaslui.

Sindicaliştii din sănătate sunt acum în stand-by. Ei plănuiau să mai organizeze o serie de acţiuni de protest, dar mai aşteaptă până pe 7 iulie. Atunci se va stabili la nivel naţional care ar fi cele mai bune acţiuni sindicale.

”Am suspendat orice mişcare sindicală, dacă pot spune aşa, până pe 7 iulie, când ne vom întâlni la Bucureşti, la congres. Atunci vom decide de comun acord care va fi planul de acţiune. Deocamdată, avem pe rol două procese. Unul la Bârlad, pentru tăierea tichetelor de masă, şi unul la Vaslui, pentru tăierea unor sporuri. Avem înfăţişări în instanţă pe 18 şi 25 septembrie”, a mai spus Daniela Clătinici.

 

Sorin SAIZU


Leave a Reply

%d bloggers like this: