Puține locuri în creșe


Pentru cele 73 de locuri libere anul acesta în creșele din municipiul Vaslui sunt nu mai puțin de 106 copii înscriși. Departajarea se va face pe baza unui punctaj.

În municipiul Vaslui există trei creșe: “Emil Racoviță, “Republicii” și “Avântului”. Locurile disponibile pentru vitorul an școlar s-au dovedit insuficiente, astfel că a fost nevoie de departajarea celor 106 cereri depuse pe baza unui punctaj aprobat prin HCL 56/25.05.2017. La începutul acestei săptămâni, pe site-ul primăriei a fost publicată lista celor admiși la fiecare creșă în parte, părinții nemulțumiți putând ca, în termen de trei zile, să depună contestații.
Una dintre cele mai căutate a fost creșa “Republicii”, care are 32 de locuri, dar 14 sunt deja ocupate de micuții care vor merge la grupa mare.
Și pentru creșa “Emil Racoviță” au fost mai multe opțiuni decât cele 17 locuri disponibile, alte 13 fiind deja ocupate de grupa mare.
În ceea ce privește creșa “Avântului”, cea mai mare din oraș, cu un total de 62 de locuri, toate au fost ocupate, astfel că, la nivelul municipiului Vaslui, vor rămâne pe lista de așteptare 28 de dosare.


Leave a Reply