Racolatorul de angajați, o nouă meserie


Forța de muncă – eventual necalificată, dar măcar serioasă – este tot mai greu de găsit în județul nostru. Unele firme fac eforturi aproape disperate pentru a găsi persoanele apte, în caz contrar riscând încetarea parțială a activității și, implicit, pierderi financiare uriașe. Așa se face că a început să apară chiar o nouă meserie pe piața muncii: racolatorul de angajați.
Concret, patronii/managerii trimit emisari în diverse zone, chiar și în județele învecinate, ținta fiind de a găsi personal capabil. Demersurile cele mai la îndemână sunt lipirea unor afișe de angajare în care se specifică meseriile solicitate, cerințele postului și beneficiile oferite.
În localitățile vasluiene, inclusiv în mediul rural, astfel de afișe se întâlnesc în toate locurile posibile, de la avizierul primăriei, până la căminul cultural și stâlpii de energie electrică. Se angajează aproape orice, de la operatori pe bandă, până la bucătari, brutari și spălătorese.
Beneficiile oferite se aseamănă: cam toate firmele fiind dispuse să asigure un salariu brut de până la 2.000 de lei, bonuri de masă, transport, sporuri pentru turele de noapte și prime de sărbători. Sunt și unele specificații amuzante, care ne arată că în județul nostru normalitatea a devenit ceva excepțional: „Oferim salarii plătite la timp” sau „Asigurăm contract de muncă”.
Oricum, din ce se vede pe piața vasluiană, racolatorii de personal nu au deloc o sarcină ușoară și va fi interesant de văzut cine îi va racola, la rândul lor, pe acești racolatori, dar și ce beneficii li se acordă dacă au succes.


Leave a Reply