Rămas bun!


Regret enorm dispariția celui care mi-a fost colaborator apropiat, un om de o capacitate profesională excepțională. Pot afirma fără să greșesc că a fost unul dintre cei mai buni ingineri agronomi pe care i-a avut România. Muncitor, modest, iubitor de oameni, caracter puternic și, nu în ultimul rând, un om care nu și-a trădat în niciun moment apropiații.
A trecut cu bine, în urmă cu aproape opt ani, peste o operație pe creier care a fost mai mult decât o reușită. Dar nimeni nu s-a gândit că omul care toată viața a “bătătorit” pământurile județului va fi în stare să iasă din casă pe arșița asta. Și totuși, dragostea, pasiunea nebună pentru agricultură, l-a făcut să meargă și ieri să vadă niște culturi de porumb și floarea-soarelui. Fără să fiu medic, cred că această ieșire i-a fost fatală.
Cu o seară în urmă, am stat cu el la o bere pe terasă și îmi povestea cu mare bucurie “isprăvile” micuței sale nepoate. Sincer, nu-l vedeam în stare, când vorbea de nepoțică, să i se prelingă lacrimi de bucurie pe obraz.
Dumnezeu să te odihnească în pace, “nea” Eugene, și de acolo de sus să te bucuri de ceea ce vor realiza copiii și nepoții tăi!
Adrian Porumboiu


Leave a Reply