Reabilitarea unor drumuri, amânată pentru anul viitor


Vasile-Mihalachi_2341-1Niciodată Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui nu a dispus de fonduri pentru reabilitarea celor peste 300 de kilometri de drum din pământ de pe teritoriul judeţului. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, nu există localitate rurală care să nu aibă măcar o cale de acces din pământ. Autorităţile judeţene spun că din fondurile pe care le-au avut în 2015 şi din împrumuturile făcute la bancă le-au putut repara doar pe cele asfaltate.
„Pentru anul viitor avem în vedere continuarea proiectelor începute anul acesta, terminarea lor şi începerea altor drumuri judeţene, urgente. E vorba de câteva drumuri din nordul judeţului. Am reabilitat 30% din drumuri, dar mai avem. Nu mă pot declara mulţumit, dar nici nemulţumit. Mai avem câteva sute de kilometri de drum care trebuie reparaţi, din care aproape 300 sunt de pământ, dar nu avem suficienţi bani. Nevoile sunt multe şi toţi cetăţenii şi primarii ar vrea asfalt peste tot. Şi noi ne dorim lucrul acesta, dar nu sunt atâtea fonduri. Vom continua lucrările anul următor”, a declarat Vasile Mihalachi, vicepreşedinte al CJ Vaslui.
Cele mai mari probleme sunt în perioada ploioasă, când noroiul face imposibilă circulaţia pe drumurile din pământ, iar mii de familii rămân izolate de restul lumii. Pentru reabilitarea reţelei de drumuri CJ Vaslui are nevoie de peste 100 de milioane de lei.


Leave a Reply

%d bloggers like this: