Reţeaua hoţilor de curent se extinde


furt-curentAlte opt persoane au fost reţinute, la sfârşitul săptămânii trecute, la Bârlad, în dosarul furturilor de curent electric puse în practică prin măsluirea contorilor de către angajaţii E.ON. Judecătorii au respins însă propunerile de arestare, luând faţă de hoţi doar măsura controlului judiciar.
Printre cei care au stat o zi cu cătuşele la mâini s-au aflat şi doi afacerişti: Daniel Iuraşcu, proprietarul clubului Dublin, şi Bogdan Tulpan, patronul Alexmon, singurul faţă de care Judecătoria Bârlad nu a dispus nicio măsură preventivă, pentru că şi-a recunoscut faptele. Alături de aceştia, sunt cercetaţi sub control judiciar Liviu Ganea (48 de ani – Bârlad), Iulian Mihăilă (52 de ani – Bârlad), Constantin Neacşu (47 de ani – Bârlad) – salariat E.ON, Radu Bîlbîie (46 de ani – Bârlad) – fost salariat E.ON, Costel Olaru (48 de ani – Floreni), Costel Machidon (47 de ani – Perieni). Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, instigare la furt, instigare la delapidare, complicitate la rupere de sigiliu şi la furt calificat.
Reţeaua hoţilor de curent electric a început să fie destructurată încă de luna trecută. Pe 23 august, peste 100 de poliţişti, în colaborare cu reprezentanţi ai E.ON au efectuat 80 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bârlad, a comunelor învecinate şi a oraşului Murgeni. În total, peste 40 de suspecţi au fost duşi la sediul Poliţiei Bârlad în vederea audierii.
În urma primelor cercetări, cinci persoane au fost reţinute, ulterior alte patru având aceeaşi soartă. Poliţiştii au stabilit că, în perioada 2014-2015, Bâlbâie şi Neacşu, în complicitate cu un alt angajat şi doi foşti angajaţi ai E.ON, şi împreună cu Iordache, Munteanu şi Olaru, angajaţi ai unei firme de citire a indexurilor de la contoare, prin înscrieri eronate ale consumurilor, racordări ilegale, modificarea sau înlocuirea sigiliilor plombelor metrologice şi înlocuirea de contoare, au produs prejudicii în valoare de peste 400.000 de lei.
În urma extinderii cercetărilor, s-a mai constatat că, în perioada iunie 2014 – iunie 2015, Marian Florea, 26 de ani, Andrei Cozma, 20 de ani, Petronel Irod, 18 ani, şi Constantin Machidon, 16 ani, au participat la sustragerea de stâlpi metalici zincaţi şi a altor componente de susţinere a stâlpilor (cabluri şi întinzători), care aparţineau unei societăţi comerciale din municipiul Iaşi.


Un răspuns pentru: Reţeaua hoţilor de curent se extinde

  1. Ion de la raion says:

    Sa mai spuna politrucii PSD-isti ca presedintele Basescu nu a mentionat de mai multe ori din obiceiurile baietilor destepti din energie sau de aiurea!

Leave a Reply

%d bloggers like this: