Reuniune de proiect european: Oaspeți străini la “Castelul copiilor”


Grădinița “Castelul Copiilor” Vaslui găzduiește în aceste zile ultima reuniune din cadrul proiectului Erasmus^ “Guiding activities and methods for teaching english to pre-primary children”, la care participă și reprezentanți ai unităților partenere de la  I Circolo Didattico San Filippo, Citta di Castello, din Umbria, Italia, și C.E.I.P. Los Campanales Mijas, din Malaga, Spania.

În aceste zile, Grădinița ”Castelul copiilor” Vaslui are parte de oaspeți din Spania și Italia, parteneri în proiectul “Guiding activities and methods for teaching english to pre-primary children (PC-G.A.ME)”. Obiectivele principale  ale acestui proiect sunt legate de îmbunătățirea calității și eficienței studiului limbii engleze la nivel preșcolar prin stimularea motivației și a implicării active a copiilor.
“Acest proiect ne-a unit prin diversitate, dar și prin dragostea pentru copii, și s-a născut în condițiile în care  învățarea limbii engleze în contextul globalizării europene a devenit o necesitate, dar nu există materiale auxiliare, ajutătoare în învățarea limbii engleze la preșcolari, pe domenii experențiale: metodici, culegeri de jocuri, poezii, cântece, jocuri de mișcare. Pentru că la această vârstă copiii nu știu să scrie și să citească, totul trebuie realizat prin joc”, a declarat Lenuța Stroe, directoarea Grădiniței “Castelul Copiilor”.
Proiectul a fost apreciat și de Alexandru Mîță, inspector de limbi moderne în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui: “Grădinița «Castelul Copiilor» și Liceul «Mihail Kogălniceanu» au primit două dintre cele patru disticții acordate în 2016 de Comisia Europeană pentru calitatea și inovarea în domeniul predării limbilor străine. Acestea vin ca o încununare a calității învățământului vasluian. European Language Label este  cea mai înaltă distincție a Comisiei Europene pentru calitate și inovare în didactica limbilor moderne și suntem cu toții mândri că singura grădiniță din județ unde se studiază intensiv în limba engleză a primit Certificantul Lingvistic European pentru inițierea și coordonarea acestui proiect”.
Întâlnirea de la Vaslui este ultima din cadrul proiectului. Produsele finale constau în: realizarea unui CD cu jocuri interactive, care pot fi folosite în activități cu ajutorul calculatorului și a tablei interactive; editarea unei broșuri care prezintă 12 metode interactive cu aplicare exemplificată pe limba engleză, adaptate nivelului preșcolar; întocmirea unui ghid al profesorului, privind abordarea teoretică a învățării limbii engleze în învățământul preșcolar, care cuprinde și planuri de lecții pe șase teme, însoțite de cântece, poezii și jocuri.


Leave a Reply