Rugbiștii bârlădeni, la „Turneul corturilor”


În weekend, echipa de rugbiști U10 și cea de old-boys din Bârlad vor participa la o nouă ediție a „Turneului corturilor”, de la Suceava.

Sub motto-ul „Rugby de la mic la mare”, Departamentul Dezvoltare Moldova Nord din cadrul Federației Române de Rugby (FRR) organizează ediția I a proiectului „Turneul corturilor”, desfășurat la nivelul Moldovei. Competiția se desfășoară în afara calendarului oficial al FRR și se adresează echipelor de minirugby și celor de old-boys, Bârladul fiind primul oraș care a fost gazdă (20-21 mai).
De atunci, „Turneul corturilor” a mai poposit la Iași (22-23 iulie) și urmează ca, în weekend, să ajungă la Suceava (12-13 august). Ca și la edițiile anterioare, în cele două zile se vor disputa partide de rugby la categoria U10 și la veterani, Bârladul înscriindu-se atât cu echipa de mini-rugby U10 din cadrul Clubului Sportiv Școlar cât și cu echipa „Old Balls Bârlad”. La competiție se vor mai întrece echipe de copii din Pașcani (județul Iași), Gura Humorului și Ipotești (județul Suceava), Vetrișoaia și Tanacu (județul Vaslui) și Focșani (județul Vrancea), precum și de veterani din Iași, Suceava și Focșani.
Proiectul își propune creșterea numărului de practicanți și a competițiilor de minirugby în Moldova, promovarea intensă a valorilor jocului de rugby (disciplină, respect, integritate, solidaritate, pasiune), socializarea între echipele de old-boys și cele de minirugby, păstrarea spiritului tradițional moldovenesc în organizarea turneelor. Ultima locație în care se va organiza „Turneul corturilor” este Focșani (26-27 august). Organizatori sunt Asociațiile Județene de Rugby Vaslui, Iași, Suceava și Vrancea, în colaborare cu echipe din orașele gazdă și diverși sponsori.


Leave a Reply