Rugbiștii din Bârlad, printre cei mai buni


Nu mai puțin de 12 dintre cei 25 de rugbiști U15 din județele Moldovei convocați la selecția națională de la Baia Mare sunt din Bârlad.

În urma selecției regionale din cursul lunii iulie, pentru desemnarea celor mai buni jucători de rugby din categoria U15 (născuți în 2003), au fost aleși cei 25 care vor lua parte la selecția națională, de la Baia Mare, județul Maramureș. Dintre aceștia, 12 sunt legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad și sunt antrenați de profesorii Dan Tufaru și Ionuț Isac: Valentin Condrea (pilier), Mădălin Săndulache (pilier), Albert Puia (pilier), Ștefan Popa (taloneu), Andrei Pintea (linia a III-a), Iustin Neagu (linia a III-a), Fabian Bunu (mijlocaș la grămadă), Sebastian Bogdan (mijlocaș la grămadă), Octav Sîbu (mijlocaș la deschidere), Cătălin Hurmuz (aripă) Ștefan Tinu (aripă) și Ioan Pomană (fundaș).
Faptul că au fost selecționați atât de mulți bârlădeni nu este o simplă întâmplare. Echipa U15 din cadrul CSS Bârlad a câștigat medalia de argint la turneul final desfășurat în cadrul Diviziei Naționale de Juniori U15 – ediția 2016-2017, care a avut loc la București, la începutul lunii iunie.
Ceilalți 13 jucători provin din Iași (șapte), Gura Humorului (trei), Suceava, Amicii Suceava și Tecuci (câte unul). Pentru această categorie de vârstă, sesiunea de selecție națională se va desfășura între 8-13 august.


Leave a Reply

%d bloggers like this: