Rugby Club Bârlad, în luptă pentru titlu


După ce, în weekend-ul trecut, s-a clasat pe locul VI la cea de-a doua etapă din cadrul Campionatului Național de rugby 7 al Diviziei Naționale de Seniori (DNS), Rugby Club Bârlad se pregătește pentru runda decisivă. Dacă primele două turnee s-au desfășurat la Arad și Galați, cel de pe 19 august va fi găzduit de Năvodari. Competiția se adresează echipelor din DNS, al doilea eșalon valoric din rugbiul românesc după SuperLigă, în speță CS Năvodari, CS Știința Petroșani, RCM Galați, RC Bârlad, CS Tomitanii Constanța, CSU Arad, Sportul Studențesc și RC Stejarul Buzău.
Antrenată de profesorul Ioan Harnagea, RC Bârlad a reușit să câștige prima etapă, însă a doua a fost câștigată de CS Năvodari. Așa că, la ultimul turneu al Campionatului Național de rugby 7 al DNS, găzduit chiar de Năvodari, pe stadionul „Flacăra”, se va da „bătălia” decisivă, cele mai mari șanse revenindu-le CS Năvodari (59 de puncte), Știința Petroșani (50 de puncte), RCM Galați (47 de puncte) și RC Bârlad (44 de puncte). Pe ultimele patru locuri ale clasamentului întocmit după primele două etape se află CSU Arad (39 de puncte), CS Tomitanii Constanța (19 puncte), Sportul Studențesc (16 puncte) și Stejarul Buzău (14 puncte).
Potrivit programului, bârlădenii vor juca în grupa B, în compania celor de la CSU Arad (de la ora 10.45), Sportul Studențesc (11.15) și RCM Galați (17.15). În funcție de rezultatele obținute în faza grupelor, se va stabili ce echipe vor juca pentru locurile 1-2, 3-4, 5-6 și 7-8.


Leave a Reply