Rugby-tag, obligatoriu la orele de sport


Din acest an școlar, rugby-tag a devenit unul dintre jocurile sportive obligatorii, alături de fotbal, handbal, baschet, oină și volei, după ce, până acum, era inclus în programa școlară la disciplinele alternative. Ultimele detalii au fost puse la punct în cadrul Consfătuirii naționale a inspectorilor școlari de educație fizică și sport, găzduită în weekend de Mogoșoaia, județul Ilfov, la care a participat și profesorul Eduard Ursu, inspectorul școlar de specialitate al județului Vaslui.
„Și până acum aveam Olimpiada Națională a Sportului Școlar la rugby-tag, însă acest sport nu se practica în toate unitățile de învățământ din județ. Din acest an școlar, lucrurile se schimbă și ne bucurăm că rugby-tag a fost introdus în programa obligatorie”, ne-a declarat Ursu.
Fiind vorba despre o întâlnire care a avut în prim-plan discuțiile despre sportul cu balonul oval, evident că și Federația Română de Rugby și-a trimis reprezentanți, în speță președintele, Alin Petrache, și secretarul general, Florin Matei.
„De peste zece ani, Federația Română de Rugby participă la toate aceste colocvii naționale. Ne-am bucurat să-i cunoaștem pe inspectorii școlari noi, apoi am profitat de acest prilej pentru a le mulțumi tuturor pentru sprijinul și înțelegerea pe care ne-au arătat-o. Mulțumim Ministerului Educației și Cercetării Științifice pentru că, din acest an, rugby-ul este una dintre cele șase discipline obligatorii în curricula școlară și mă bucur că toată lumea a înțeles importanța acestui sport, caracterul lui formativ și valorile pe care le promovează – prietenie, fair-play, solidaritate, disciplină, respect, integritate și pasiune. Acest proiect, cu rugby-ul tag introdus în programa școlară, se încadrează perfect în direcția pe care Federația dorește să o urmeze pe termen lung, prin care dorim să asigurăm familiarizarea copiilor cu noțiunile de bază ale rugby-ului, cu sportul în sine și, pe viitor, promovarea celor ce doresc să se îndrepte spre performanță la cluburi. În plus, este de subliniat importanța practicării sportului în școli, care stă în spatele unui stil de viață sănătos”, a declarat Alin Petrache.


Leave a Reply

%d bloggers like this: