Rusia anunţă “interdicţia totală” a majorităţii produselor alimentare din UE şi SUA


putinRusia a decretat o “interdicţie totală” a majorităţii produselor alimentare provenite din ţările Uniunii Europene şi din SUA, în replică la sancţiunile occidentale adoptate împotriva Moscovei, a anunţat, ieri, premierul rus, Dmitri Medvedev. Această interdicţie vizează carnea de vită, de porc şi de pui, peştele, brânza, laptele, legumele şi fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia.
“Nu este nimic bun când vine vorba de sancţiuni şi nu a fost o decizie uşor de luat, dar a trebuit să o facem”, a explicat Medvedev.
Interdicţia este valabilă începând de ieri şi va dura un an, a adăugat el. Lista tuturor produselor interzise poate fi consultată pe site-ul guvernului rus.
Miercuri, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul prin care a interzis pentru un an importurile de produse agricole şi alimentare din ţările care au impus sancţiuni Rusiei pentru sprijinul acesteia faţă de rebelii separatişti din estul Ucrainei şi anexarea peninsulei Crimeea.
“Pentru a proteja interesele naţionale ale Federaţiei Ruse, ordon interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor pe teritoriul rus al anumitor categorii de produse agricole, materii prime şi produse alimentare” provenite din ţările care au “decis să impună sancţiuni economice” împotriva Rusiei, a afirmat Putin.


Leave a Reply

%d bloggers like this: