Sala de sport a Școlii “Ep. Antonovici” Bârlad, gata la primăvară


Cea mai modernă sală de sport din județ, construită pentru cei 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, ar fi trebuit să fie gata acum trei luni. Se pare că abia în martie 2018 va putea fi dată în folosință.

 Lucrările de construcție la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad au început pe 12 septembrie 2016, în prezența primarului Dumitru Boroș, a inspectorului școlar general Gabriela Plăcintă, a directorului Georgel Bradu, a câtorva reprezentanți ai primăriei și a multor elevi și profesori. Potrivit proiectului aprobat și finanțat prin Compania Națională de Investiții cu șase milioane de lei (inclusiv TVA), obiectivul avea termen de execuție zece luni. Așadar, ar fi trebuit ca la jumătatea lui iulie 2017 să fie gata, iar cei circa 1.000 de elevi beneficiari să înceapă anul școlar 2017-2018 în noua sală de sport și nu pe platou sau pe holuri.

Sala ar urma să aibă o suprafață construită de 1.405 mp, tribune cu 180 de locuri, magazii pentru saltele și alte materiale necesare orelor de sport, vestiare, dușuri etc. La trei luni după termenul inițial, lucrările nu par a se apropia de final, nici la exterior și nici la interior. Zilele trecute, echipa constructorului lucra la tavanul sălii și cine știe cât va mai dura până se va trece la amenajarea vestiarelor, magaziilor și a tribunelor.

„Primarul a făcut o vizită pe teren și a discutat cu reprezentanții firmei care a câștigat licitația. I s-a spus că lucrările de execuție la exterior se vor încheia până pe 15 decembrie, urmând ca lucrările din interior să fie gata undeva în luna februarie 2018. Așadar, lucrările sunt în grafic (!? – n.r.), deși au mai fost niște sincope”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al primăriei.


Leave a Reply

%d bloggers like this: