Salariile răvășesc bugetele


Consiliul Județean va lua 306.000 de lei de la bunuri și servicii pentru a suplimenta cheltuielile cu salariile la asistență socială. Rectificarea bugetelor instituțiilor din subordine este deja afectată de legea salarizării.

În instituțiile din subordinea Consiliului Județean (CJ Vaslui s-a aprobat cu entuziasm majorarea salariilor. A rămas însă o “mică” problemă: cu ce bani vor fi plătite? Răspunsul va fi dat cu prilejul luării în discuție, în ședința CJ de vineri, a celei de-a patra rectificări a “bugetului instituțiilor publice și a activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii”. Consilierii județeni sunt chemați să voteze suplimentarea cheltuielilor de personal de la asistență socială cu 302.063 de lei, sumă care va fi luată de la cheltuielile cu bunuri și servicii, adică mutarea banilor dintr-un buzunar în altul.
O altă modificare a bugetului privește Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad, care va primi 3.000 de lei pentru reparații curente, sumă luată de la “materiale și prestări servicii cu caracter funcțional”.
Nu în ultimul rând, Centrul de asistență medico-socială Codăești va renunța la proiectul “Dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale destinate vârstnicilor”, care avea prevăzută suma de 25.000 de lei, pentru a suplimenta finanțarea obiectivului de investiții “Reparație capitală la corpul administrativ”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: