Șansă la premii de mii de euro!


Liceenii și studenții sunt invitați să participe la un concurs de creare a logo-ului președinției României la Consiliul Uniunii Europene (1 ianuarie – 30 iunie 2019). Premiile puse la bătaie de organizatori, Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Externe, sunt între 1.500-3.000 de euro. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 1 noiembrie.

De la 1 ianuarie 2019, România va asigura, pentru șase luni, președinția Consiliului Uniunii Europene. Așa se face că s-a decis organizarea unui concurs de creație pentru un logo care să fie reprezentativ. Logo-ul va consta, în principal, într-un ansamblu de semne grafice format dintr-un set de caractere cu rol descriptiv care reflectă istoria, cultura, tradițiile, creativitatea, unicitatea și apartenența României la valorile europene.

Concursul este organizat de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, și se adresează exclusiv elevilor și studenților cu cetățenie română. Propunerile de logo vor fi evaluate de un juriu specializat, în funcție de o serie de criterii: relevanța pentru tema concursului, atractivitate, originalitate, vizibilitate, adaptabilitate (pentru diferite medii și diferite produse).

Concursul va avea două etape de selecție, cu o pondere de 50%. Cei interesați își vor putea depune proiectele până pe 17 octombrie, ora 23.59, prin intermediul adresei de e-mail concurslogopresro2019@edu.gov.ro, urmând ca juriul să aleagă 19 proiecte finaliste în intervalul 18-22 octombrie. Acestea se vor califica pentru a doua etapă, când vor fi publicate pe o pagină de Facebook special creată de Ministerul Educației („CONCURS LOGO PRES RO 2019”), unde vor primi voturi din partea publicului în intervalul 23-30 octombrie. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 1 noiembrie, iar ceremonia de premiere și expoziția câștigătorilor, pe 3 noiembrie.

Pe baza punctajului cumulat obținut, vor fi acordate următoarele premii: locul I – 3.000 de euro și o vizită la Bruxelles, locul II – 2.000 de euro și o vizită la Bruxelles, locul III – 1.500 de euro și o vizită la Bruxelles, două premii speciale (mențiuni) – câte o vizită la Bruxelles.


Leave a Reply