Șapte familii din Vaslui au primit bani de la guvern


Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de peste un million de lei pentru 463 de familii. 21.000 de lei vor ajunge în județul Vaslui, la șapte familii afectate de sărăcie extremă, incendii sau probleme grave de sănătate.
“S-au alocat sume cuprinse între 1.000-5.000 de lei pentru două familii din Băcești, două din Oșești, două din Coroiești și una din Todirești. În aproximativ două săptămâni, banii vor ajunge în județ și vor fi distribuiți beneficiarilor“, a declarat Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS).
Beneficiarii ajutoarelor de urgență au fost identificați pe baza anchetelor sociale realizate de AJPIS Vaslui. Guvernul le acordă familiilor sau persoanelor care se află în situații de necesitate din cauza calamităților naturale, incendiilor, accidentelor, precum și pentru alte situații deosebite care pot duce la risc de excluziune socială. Ajutoarele de urgență nu sunt supuse impozitului pe venit și nu se iau în considerare la stabilirea altor drepturi de asistență socială.


Leave a Reply