Sărbătoare de suflet: Ziua comunei Berezeni


”Se apropie toamna, iar roadele muncii încep să se vadă, astfel că sătenii mei au avut ce sărbători. Comuna noastră scoate din nou capul după o pauză de 27 de ani. Acum, că am reușit să facem câteva schimbări, mai ales după ce am modernizat centrul, zicem că avem cu ce ieși în față și că merităm să reintrăm în competiția comunelor fruntașe. Și noi avem oameni gospodari, tineri destoinici cu care să ne mândrim”, a declarat primarul Toader Dima.

Localnicii comunei Berezeni au avut parte, duminică, de o petrecere în aer liber cum n-a mai fost. Primarul Toader Dima, consilierii locali și colaboratorii administrației locale le-au oferit oamenilor momente de neuitat la Teatrul de Vară, cu joc și voie bună, așa cum le stă bine gospodarilor drept răsplată pentru truda de zi cu zi.
De la început, edilul șef s-a adresat mulțimii: ”Se apropie toamna, iar roadele muncii încep să se vadă, astfel că sătenii mei au avut ce sărbători. Comuna noastră scoate din nou capul după o pauză de 27 de ani. Să ne amintim că Berezeniul era cândva un reper pentru județ și nu numai. Era comuna cu care județul se lăuda în toată Moldova. Acum, că am reușit să facem câteva schimbări, mai ales după ce am modernizat centrul, zicem că avem cu ce ieși în față și că merităm să reintrăm în competiția comunelor fruntașe. Aveau multe comune astfel de evenimente, numai la Berezeni nu se întâmpla nimic. Ne era normal, mai ales că și noi avem oameni gospodari, tineri destoinici cu care să ne mândrim”.
Prefectul Eduard-Andrei Popica, prezent la festivități, a ținut în mod special să aprecieze eforturile depuse de conducerea primăriei: ”După o lungă perioadă în care această comună nu a mai fost sărbătorită, astăzi sunt alături de domnul primar Toader Dima, care a reînviat sărbătoarea berezenenilor. Era de așteptat ca la Berezeni să fie o sărbătoare deosebită. Oamenii gospodari, în frunte cu primarul lor, chiar s-au autodepășit. Domnul Dima este un om vechi de administrație, iar experiența sa de patru ani în Parlament își spune cuvântul. Berezeniul s-a schimbat la față, lucru care se vede cu ochiul liber. Sunt ferm convins că manifestările organizate sunt pe placul dumneavoastră și sper ca sărbătoarea să devină o tradiție”.
Cu mare drag au mai răspuns invitației primarului fostul prefect Isabel Bogdan, deputații Aurel Căciulă și Irinel Stativă, vicepreședintele Consiliului Județean – Ciprian Trifan, precum și primari din comunele învecinate.
Deputatul Aurel Căciulă i-a felicitat pe edil, viceprimar și consilierii locali pentru că au reluat manifestarea dedicată acestei frumoase localități și cetățenilor ei: “Sunteți oameni buni și primitori, așa că meritați să aveți parte de astfel de evenimente. Primarul a venit în fața dumneavoastră pentru a vă prezenta proiectele realizate și planurile de viitor. Toader Dima este un bun gospodar, un bun manager, un bun edil. Ajutați-l să-și ducă proiectele îndrăznețe mai departe. Din partea mea și a colegilor mei, primiți calde îmbrățișări, urări de bine și de sănătate. La cât mai multe ediții ale Zilei Comunei Berezeni! La mulți ani!”.
Sărbătoarea a fost deschisă, așa cum se cuvine, cu o frumoasă slujbă religioasă pentru binecuvântarea celor prezenți. Au urmat momente emoționante, după ce primarul Toader Dima a invitat pe scenă și le-a înmânat superbe buchete de flori, premii în bani și apoi a felicitat cuplurile care aniversează 50 de ani de căsnicie.
Spectacolul artistic a început cu două ansambluri folclorice locale, “Mugurașii” și “Floare de costiță”. Am admirat apoi un adevărat maraton de divertisment, interpretat excepțional de îndrăgiți  artiști, care au reușit, cu talentul lor neobosit, să țină lumea în priză: Cosmina Adam, Alin Nica, George Cojocărescu, Alesiss, Miki de la K-pital, trupa de cabaret “Rebel” de la Ploiești și magicianul Augustin.
Ziua comunei Berezeni s-a încheiat cu un feeric foc de artificii.


Leave a Reply