Sărbătoare la Huşi


Pe aleea pietonală din faţa Casei Armatei Huşi au fost ţinute discursuri despre însemnătatea Zilei Armatei României, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor, iar la final a avut loc o defilare a militarilor. Seara, prin centrul oraşului, s-a desfăşurat o retragere cu torţe.

Ziua Armatei Românei a fost marcată ieri şi în municipiul Huşi. Manifestările au început încă de dimineaţă, pe aleea pietonală din faţa Casei Armatei. La eveniment au participat, printre alţii, reprezentanţi ai primăriei, consilieri locali, militari ai Batalionului 202 Apărare (intervenţie la dezastre), veterani de război, reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, precum şi numeroşi huşeni.
Evenimentul a început la ora 9, când garda a dat onorul, moment urmat de ascultarea Imnului Naţional şi susţinerea discursurilor oficialităţilor. Comandantul Batalionului 202 “General Gheorghe Teleman”, lt.-col Adrian Perdun, a citit mesajul ministrului apărării, Mircea Duşa şi a făcut referire la evenimentele dedicate împlinirii a 65 de ani de existenţă a Unităţii Militare din Huşi.
Printre cei care au mai cuvântat s-a numărat şi colonelul (r) Lucian Petrescu: “Armata română nu a fost niciodată învinsă. A aplicat tactica infanteriei şi artileriei şi a cucerit un teren fără să fie agresivă. Ce a împlinit Armata Română nu a împlinit nicio naţiune”.
Manifestările s-au încheiat cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor şi cu o defilare a militarilor Batalionului 202. Aseară, în centrul oraşului, a avut loc o retragere cu torţe a militarilor huşeni.


Leave a Reply

%d bloggers like this: