Sărbătoare românească de excepție: Zilele Pungeștilor


Zilele comunei Pungești au fost sărbătorite și anul acesta, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, cu multe surprize frumoase și voie bună. Sute de oameni, mulți veniți și din comunele vecine și chiar de la Vaslui, s-au strâns la locul cu tradiție pentru evenimentele cu ștaif din zonă.

O vreme frumoasă și un program bogat în manifestări au asigurat, timp de două zile, o petrecere de zile mari pentru locuitorii din Pungești și nu numai, care, marți și miercuri, au fost prezenți în număr mare la “Zilele comunei”, manifestare organizată de primarul Vasile Voinea, alături de o întreagă echipă de profesioniști.
Locația aleasă pentru desfășurarea manifestărilor, satul Armășoia, s-a dovedit a fi neîncăpătoare datorită sutelor de localnici prezenți, dar și unor oaspeți de seamă. De partea artistică s-a ocupat cunoscuta cântăreață vasluiancă Nadia Duluman, care, în calitate de prezentatoare a celor două zile de spectacol, a ținut în priză întreg auditoriul.
Cap de afiș a fost simpozionul cultural organizat în noua clădire a primăriei și intitulat “Sărbătoarea limbii Române“, care a avut menirea să cinstească scritorii care s-au născut în localitate Ștefan Boboc, Constantin Bordeanu, Olga Eleonora Loghin, Constantin Hușanu și Georgeta Simion Potângă.
Întâlnirea cu fiii satului a fost un moment de bilanț și de prezentare a obiectivelor pe care primarul Voinea dorește să le realizeze în comună.
Edilul a vorbit despre roadele pământului, muncă, proiecte și reușite în primul an de mandat: ”Mă bucur pentru că este sărbătoarea lor, a oamenilor din comună, așteptată cu nerăbdare și entuziasm de întreaga suflare din Pungești. Astăzi este o zi în care copiii de departe se reunesc acasă. Am alergat pe la diverși sponsori pentru a putea organiza acest eveniment, iar rezultatele au fost peste așteptări”.
Rând pe rând, pe scenă au urcat fanfara Stejărelul, formația cultural-artistică a Căminului Cultural Pungești, ansamblul artistic din Bogdănești, orchestra Borzu Alexandru și interpreții Nadia Duluman, Raluca Andronache, Maria Carnariu și Denisa Ciobanu.
“Aș vrea să folosesc și această ocazie pentru a le transmite tuturor consătenilor cele mai alese gânduri acum, la ceas de sărbătoare, și să le mulțumesc pentru sprijinul acordat materializării proiectelor de dezvoltare a comunei și pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Le mulțumesc și celor care au avut încredere mai puțină, acest lucru constituind un semnal pentru mine. Vă doresc tuturor la mulți ani și multă sănătate!”, a mai spus primarul comunei Pungești.


Leave a Reply

%d bloggers like this: