“Școala altfel”, la Inspectoratul Teritorial de Muncă


Săptămâna trecută, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, s-au prezentat elevii claselor a X-a de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” pentru a participa la o activitate educativă susținută în cadrul programului “Școala altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun”.

“Ne-am declarat preocuparea permanentă pentru cariera tinerilor, care, la începutul activității lor, sunt expuși unor riscuri. Această colaborare a avut drept obiectiv conștientizarea elevilor privind riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă, atragerea în activități de studiere și aplicare a securității și sănătății în muncă”, a declarat Manuela Moraru, purtătorul de cuvânt al ITM Vaslui.

În conformitate cu statisticile europene, rata accidentelor de muncă în cazul lucrătorilor cu vârste între 18-24 de ani este cu 50% mai mare decât la celelalte grupe.

Un alt subiect dezbătut a fost munca fără forme legale. Inspectorii le-au prezentat tinerilor efectele negative ale “muncii la negru” atât pentru individ, cât și pentru societate.


Leave a Reply