”Școala altfel!” la Prefectura Vaslui


30 de elevi ai Liceului ”Emil Racoviță” au fost oaspeții Instituției Prefectului – județul Vaslui.

Elevii clasei a XII-a A de la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui au ținut să petreacă o oră alături de subprefectul Mircea Gologan. Ei au dorit să afle care sunt principalele activități desfășurate la Instituția Prefectului și cât de dezvoltat este județul, însă cea mai grea întrebare pentru reprezentantul guvernului în teritoriu a fost: ”Ce v-a determinat să alegeți postul de subprefect?”.

Discuțiile s-au axat apoi pe viitoarele lor profesii, ce medii universitare aleg și dacă sunt deciși ca la finalizarea studiilor superioare să revină acasă.

”A fost o întâlnire interesantă, în care am observat care sunt planurile lor de viitor. Mulți aleg să nu se mai întoarcă acasă, însă sunt și tineri dornici să dezvolte afaceri în județ. Misiunea noastră este să vedem cum reușim să-i determinăm să revină în locurile natale. Altfel, riscăm să devenim o zonă îmbătrânită”, a spus subprefectul Mircea Gologan.

Activitatea face parte din săptămâna ”Școala altfel!”, care în acest an coincide cu manifestările dedicate aniversării a patru decenii de existență a Liceului ”Emil Racoviță”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: