Școala de acasă


Din motive medicale, în anul școlar 2016-2017, nu mai puțin de 15 elevi din județ sunt nevoiți să stea acasă. Pentru a nu pierde anul, cadrele didactice le predau lecțiile în particular.

În acest an școlar, șapte elevi din ciclul primar, șapte din ciclul gimnazial și unul din ciclul liceal din județul Vaslui sunt școlarizați la domiciliu. Motivul pentru care Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean a aprobat solicitările făcute de părinți este starea de sănătate a copiilor, care nu le permite deplasarea până la școală.
Este vorba despre câte un elev de la școlile din Pungești, Stoișești, Sălceni, Șuletea, Vinețești, Rădeni și Ivănești, unul de la Liceul Teologic Special „Sfânta Ecaterina” Huși, doi din Solești și cinci din Vaslui (Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” – doi elevi, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Constantin Parfene” – câte un copil).
În cazul celor 15 elevi, au fost desemnate cadre didactice care merg să predea la domiciliul fiecăruia, astfel încât aceștia să nu piardă materia.


Leave a Reply