Școala de bani pe roți a BCR


Peste 600 de copii din județ vor participa la programul original de educație financiară al Băncii Comerciale Române. “Caravana FLIP” va poposi în municipiul Vaslui până pe 26 noiembrie.

La Vaslui a ajuns “caravana FLIP”, ocazie cu care peste 600 de elevi din județ vor primi lecții distractive în camionul de educație financiară. Programul este desfășurat de BCR și se adresează celor cu vârsta între 7-14 ani.

”Atelierele durează o oră și jumătate, timp în care copiii învață prin joc cum să administreze bugetul unei familii, ce decizii trebuie să ia etc. Ei conștientizează că majoritatea banilor se cheltuiesc pentru casă. Proiectul a început în București, iar în următorii cinci ani caravana va parcurge toate orașele din România”, a declarat Adriana Popa, reprezentanta băncii.

Reprezentantul ONG-ului ”Școala de Valori”, care este partener în cadrul proiectului, a menționat că astfel se pun bazele educației financiare, cu efecte notabile pe termen lung: ”Școala de bani pe roți propune un model de educație interactiv prin care copiii au ocazia să învețe într-un mediu inedit cum circulă banii prin lume, ce este globalizarea și ce efecte pot avea anumite decizii financiare asupra lor și a celor din jur. Atelierele au loc în camionul «FLIP», a cărui remorcă modulară se transformă într-un loc de joacă. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi află, cu sprijinul unor traineri specializați, de ce este important să economisească”.

Atelierele se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10-20, iar înscrierile sunt gratuite.


Leave a Reply

%d bloggers like this: