Școala vasluiană de cinematografie confirmă în Franța: În finala Festivalului ”Festimaj”!


Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui se numără printre finalistele Festivalului Internațional de film de scurt-metraj al școlilor de cinema “Festimaj”, cu “The Comeback”, realizat de elevii Radu Neacșu și Mugurel Varvara.

Ca în fiecare an, Festivalul Internațional de film de scurt-metraj al școlilor de cinema “Festimaj” (Lyon-Meyzieu, Franța) este prezent și în România. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a devenit parte a juriului acestei competiții de renume, care a ajuns la ediția a XIV-a.
Președintele festivalului este actorul și regizorul Safy Nebbou, cel care a creat o mare emoție cu ultimul său lung-metraj, lansat în 2016, “Dans les Forêts de Sibérie”, și care, în 2010, l-a avut pe Gérard Depardieu ca actor principal într-unul dintre filmele sale.
Anul acesta, surpriza constă în faptul că unul dintre filmele de animație produse în Parteneriatul Strategic Erasmus^ KA2 “Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues” – “The Comeback” – realizat de elevii Radu Neacșu și Mugurel Varvara (îndrumător prof. Alexandru Mîță), clasa a X-a D (bilingv franceză-științe sociale) la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, a fost selecționat în finală.
”Nu este pentru prima dată când filmele produse la LMK Vaslui participă la acest festival. S-a mai întâmplat la edițiile din 2004 și 2010”, ne-a spus Alexandru Mîță.
De menționat că toate școlile vasluiene pot proiecta filmele acestui festival, având posibilitatea de a constitui câte un juriu din elevi. Jurizarea se desfășoară în perioada 24 mai – 10 iunie. Ulterior, se va expedia clasamentul realizat de elevii-spectatori.


Leave a Reply