Școlile pot solicita autorizația de securitate la incendiu până la sfârșitul lunii


Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui anunță că, potrivit reglementărilor în vigoare, termenul limită pentru depunerea documentelor necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu pentru unitățile de învățământ este 30 septembrie, iar termenul limită pentru eliberarea documentului este sfârșitul lunii decembrie. După această dată, școlile rămase fără avize riscă sancțioarea contravențională, conform legii.
“Autorizația de securitate la incendiu se emite în baza solicitărilor adresate de autoritățile administrației publice locale. În lipsa acestor cereri, însoțite de documentația tehnică aferentă, documentul nu poate fi emis. Principalele condiții pentru obținerea autorizației sunt: asigurarea a două căi de evacuare; echiparea cu instalații de stingere a incendiilor (hidranți interiori, hidranți exteriori); echiparea cu instalații de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu; echiparea cu instalații pentru iluminatul de siguranță; dotarea cu mijloace de primă-intervenție (stingătoare)”, menționează reprezentanții ISU.
Potrivit ISU Vaslui, peste 140 de clădiri cu destinație didactică din județ nu sunt autorizate privind securitatea la incendiu, cele mai multe dintre acestea fiind în mediul rural. Pe lista unităților fără avize se regăsesc atât școli/grădinițe/licee care au nevoie doar de documente, cât și școli/grădinițe/licee la care se impun o serie de lucrări pentru conformarea la cerințele legale.
Reprezentanții ISU Vaslui continuă, zilele acestea, verificările la toate localurile de învățământ din județ.
“Situația este într-o dinamică permanentă pentru că se depun documentații, iar personalul ISU efectuează controale pe teren pentru a verifica conformitatea celor declarate de solicitanți”, menționează cei de la ISU Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: