Școlile vasluiene, invitate la ”Ora pe net”


Până pe 30 octombrie, unitățile de învățământ din județ sunt așteptate să se înscrie în programul de voluntariat ”Ora pe net”, inițiat de Organizația “Salvați Copiii”.

Organizația “Salvați Copiii” România lansează programul de voluntariat ”Ora de Net”, ca urmare a numărului mare de cazuri de conținut abuziv pe internet. ”Ora de net” promovează o navigare corectă în mediul online, astfel încât copiii să fie în siguranță.

”Scopul programului este să contribuie la integrarea noilor tehnologii într-un mod creativ, util și sigur în viața copiilor și în procesul educațional”, se arată într-un comunicat al organizației.

”Ora de Net” invită profesorii vasluieni și toți cei care lucrează cu copii și tineri să se implice ca voluntari și să susțină o activitate educațională care va contribui la conturarea unei imagini de ansamblu asupra influenței mediului online asupra copiilor. Pe baza acestor rezultate, specialiștii “Salvați Copiii” vor pune la dispoziție informațiile necesare pentru ca voluntarii vasluieni să poată susține sesiuni tematice dedicate copiilor, profesorilor, părinților și specialiștilor interesați de folosirea noilor tehnologii.

Programul va aborda mai multe teme: hărțuirea și reputația online, dependența, sextingul, ademenirea, cetățenia digitală, conținutul ilegal și dăunător. De asemenea, se va pune accent pe alternativele sănătoase de direcționare a timpului petrecut online.


Leave a Reply

%d bloggers like this: