Se caută culegători de mazăre pentru Danemarca şi Portugalia


loc-munca-danemarcaAgenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în a doua parte a lunii decembrie, o selecţie pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre. Sunt disponibile, în total, 250 de locuri de muncă, 150 în Danemarca şi 100 în Portugalia.
“Angajatorul este firma daneză Greenpeas, care deţine o filială şi în Portugalia. Atât în Danemarca, cât şi în Portugalia se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, deci sunt oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi de socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători”, se arată într-un comunicat al AJOFM Vaslui.
În Danemarca, contractul de muncă se încheie pentru perioada iunie – septembrie/octombrie 2017. Programul de lucru este de 30-40 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile.
În Portugalia, contractul de muncă este pentru perioada 1 martie – 1 iunie 2017, programul de lucru fiind de 40 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile.
Cerinţele angajatorului sunt: vârsta minimă 18 ani; muncă fizică grea, indiferent de climă; automotivare pentru munca în acord; vorbitori de limba engleză nivel minim.
Plata este în funcţie de cantitatea culeasă. Pentru Danemarca, salariul este 0,6 euro brut/kg, plus alocaţie de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei daneze.
Pentru Portugalia salariul minim pe lună pentru 172 de ore de lucru este de 690 de euro brut. Dacă se culege mai mult de 1.950 de kg pe lună, se va plăti pentru fiecare kg cules în plus 0,35 euro, ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei portugheze.
În Danemarca, cazarea se face în rulote; în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător pe zi este de 7-8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea fiecăruia. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţie un autobuz pentru 1,5 euro/zi/persoană.
În Portugalia, cazarea se face în apartamente cu bucătărie, toaletă şi duş. Taxa de cazare plătită de lucrător pe zi este de 4 euro şi nu acoperă costul gazului şi electricităţii. Transportul dus-întors România-Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit şi asigurat de angajator.
Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 9 decembrie. Preselecţia aplicanţilor se face telefonic sau prin e-mail de către angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate se va face de către consilierii EURES. Selecţia va avea loc în a doua parte a lunii decembrie 2016. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.
Persoanele cu domiciliul în judeţul Vaslui care corespund cerinţelor posturilor oferite se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru a fi înregistrate în baza de date şi a primi invitaţia de participare la preselecţie.


Leave a Reply