Se caută umorişti


lucian_onciuCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a demarat o amplă campanie de descoperire a celor mai buni umorişti din rândul tinerilor vasluieni, care să participe la Festivalul “Constantin Tănase”.
Pentru ediţia din acest an a Festivalului de umor “Constantin Tănase”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui şi-a propus să dea o importanţă mai mare concursului de interpretare. În acest sens, instituţia organizatoare a festivalului a decis să organizeze o fază preliminară, de descoperire a tinerilor cu calităţi interpretative, astfel încât să dea calitate secţiunii de interpretare.Faza preliminară va avea loc în patru centre. Pe 3 iunie, la Teatrul “Victor Ion Popa” din Bârlad, sunt aşteptaţi tinerii umorişti din zonă. Urmează Negreştiul, pe 4 iunie, la Casa de Cultură, Huşul, pe 6 iunie, la sala de spectacole a primăriei, iar la Vaslui preselecţia va fi pe 10 iunie, la Centrul de afaceri.
“Dorim să îmbunătăţim calitatea actului interpretativ în rândul artiştilor amatori. Organizăm această fază preliminară pentru a descoperi cele mai bune duete, grupuri de artişti şi interpreţi amatori. Interpreţii celor mai bune momente vor avea o perioadă de pregătire în cadrul unor ateliere, care se vor desfăşura pe perioada verii, sub îndrumarea unor profesori de la Universitatea de Arte din Iaşi şi a unor actori profesionişti”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.
Cele mai bune momente vor fi premiate de către organizatori.


Leave a Reply

%d bloggers like this: