Se întâmplă în județul Vaslui: Comuna Banca își schimbă fața


Vasile Vînătoru, primarul comunei Banca

“Noi nu am avut probleme cu firmele de construcții. Toți agenții economici care lucrează la investițiile din comună sunt din județ. Ritmul de lucru este bun și nu cred că vor fi probleme până la final”, declară primarul Vasile Vânătoru.

 Comuna Banca se situează pe un loc fruntaș în ceea ce privește valoarea proiectelor aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 – circa 18 milioane de lei. Primarul Vasile Vânătoru ne-a spus că, în prezent, sunt în execuție nu mai puțin de 11 proiecte! Unele obiective au avut o valoare de până în 100.000 de euro, astfel că lucrările s-au realizat prin încredințare directă. Pentru șase, însă, au fost organizate licitații.

“Noi nu am avut probleme cu firmele de construcții. Toți agenții economici care lucrează la investițiile din comună sunt din județ. Ritmul de lucru este bun și nu cred că vor fi probleme până la final. Proiectele de pe PNDL 1 vizează modernizarea de școli și grădinițe”, a declarat edilul.

Pe PNDL 2, comuna Banca are aprobate trei proiecte: construcția unui dispensar – un milion de euro, dezvoltarea unui sistem de alimentare cu apă – 3,6 milioane de lei, reabilitarea unui drum comunal pe o lungime de patru kilometri – 2,6 milioane de lei.

“Pe lângă toate acestea, noi mai modernizăm patru kilometri de drum comunal, cu o finanțare de 2,4 milioane de lei de la bugetul local. Lucrările de proiectare și execuție au fost adjudecate și urmează să fie inaugurat șantierul. Ne descurcăm pentru că avem mai mulți agenți economici în comună care contribuie cu venituri destul de mari la bugetul local”, a mai spus primarul Vasile Vânătoru.


Leave a Reply

%d bloggers like this: