Se întâmplă în județul Vaslui: Investiții de 10 milioane de lei la Ciocani


Până în anul 2020, locuitorii comunei Ciocani vor beneficia de două obiective importante finanțate prin PNDL 2, în valoare totală de 7,7 milioane de lei. Aici, sunt deja în derulare investiții de 2,8 milioane de lei.

În cea de-a doua jumătate a lunii iulie, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a dat publicității lista cu proiectele aprobate pentru a primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. La nivelul județului Vaslui, au fost aprobate 256 de obiective, în valoare totală de 882 de milioane de lei.

Potrivit listei, comunei Ciocani îi vor fi finanțate două proiecte importante pentru satele componente. Suma aprobată se ridică la fix 7.737.765 de lei, bani cu care primarul Gheorghe Călin, aflat la primul mandat, și-a propus să rupă comuna de trecut.

Concret, proiectele de interes general pentru locuitorii din Ciocani sunt „construire dispensar uman” (1.349.101 lei) și „modernizare drumuri de interes local” (6.388.664 de lei).

Gheorghe Călin

„În ceea ce privește obiectivul dispensar uman, trebuie spus că, în prezent, nu avem o astfel de unitate, asistența medicală fiind asigurată prin intermediul unui cabinet medical amplasat într-o anexă a primăriei, unde a închiriat un medic de familie. Pentru că respectiva clădire nu are destinație de dispensar, am făcut demersuri către Ministerul Dezvoltării Regionale, care ne-a aprobat finanțarea unui dispensar cu toate dotările necesare, care va include și un cabinet stomatologic și un punct farmaceutic. De la Direcția de Sănătate Publică Vaslui ni s-a spus că putem avea și cabinet medical, și dispensar, dar rămâne să vedem ce vom face după finalizarea investiției”, ne-a declarat primarul Gheorghe Călin.

Cât despre cel de-al doilea proiect ce va fi finanțat, edilul șef a menționat că modernizarea drumurilor presupune asfaltarea a aproximativ 5,5 kilometri din satele Ciocani și Crâng. Rămâne ca drumurile din satele Crângu Nou și Podu Pietriș, care sunt încă din pământ ori, în cel mai bun caz, pietruite, să fie incluse în proiecte derulate în anii următori.

„Avem și proiecte în derulare la nivelul comunei. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea a trei școli și a unei grădinițe, din satele Ciocani, Crâng și Crângu Nou. Toate au fost aprobate prin PNDL 1 și finanțate cu aproximativ 700.000 de lei fiecare. Lucrările au demarat luna trecută și au ca termen de execuție un an. La finele anului 2018, ar trebui să fie gata”, a completat edilul comunei Ciocani.


Leave a Reply

%d bloggers like this: