Se întâmplă în județul Vaslui: Investiții de proporții la Costești


Silvestru Cârjonțu, primarul comunei Costești

“Apă avem, gazele naturale sunt aduse la casele oamenilor, canalizare este și o vom dezvolta, deci ne trebuie și drumuri modernizate. Șase kilometri de ulițe vor fi asfaltate. Valoarea proiectului este de un milion de euro, bani care ne vor schimba percepția de confort. Scopul primarului și al consilierilor locali a fost, este și va fi dezvoltarea economică a comunei și modernizarea ei”, declară Silvestru Cârjonțu, edilul comunei.

Costeștiul a fost dintotdeauna o comună bogată și dezvoltată economic, dar nu a oferit nici pe departe condiții confortabile locuitorilor săi. S-a schimbat ceva în ultimii ani? Această localitate poate avea o altă față?

Primele semne au început să apară. Toate ulițele din satele componente sunt pietruite și așteaptă asfaltarea. Nu-i un secret că firma Transmir lucrează de săptămâni bune în zonă.

“Multe s-au schimbat în comuna noastră, dar, din fericire, percepția lucrului bine făcut – nu! Au rămas aceiași oameni harnici, cu realizările și visurile lor de a o duce mai bine. Fostul CAP Costești era apreciat la nivel național, dar și acum avem în zonă firme agricole de anvergură. De exemplu, cea a fermierului Dan Hurduc, care este costeștean la origini, face minuni inclusiv pe timp de secetă. Stau și mă întreb câteodată ce-ar fi fost dacă Bărăganul era aici? Cred că Dan Hurduc ar fi obținut cele mai mari producții din țară! Față de anii comunismului, schimbarea este că oamenii lucrează pentru ei și nu pentru stat”, spune Silvestru Cârjonțu, primarul comunei Costești.

Mai nou, infrastructura din localitate a intrat chiar în mileniul al treilea. Prin proiectul Ro-Net, implementat de Ministerul Comunicațiilor, două sate izolate, Pruntișeni și Chițcani, au acces la internet.

“Unii spuneau: «Ce mare scofală că este internet, se putea și fără». Ce să zic. Cârcotași, nimic mai mult. E greu să dai înainte cu așa oameni, care parcă nu vor să intre în rând cu lumea. Proiectul realizat de Ministerul Comunicațiilor a fost mai mult decât binevenit, așa că țin să le mulțumesc celor de acolo, dar și Consiliului Județean și Prefecturii Vaslui pentru sprijinul acordat”, declară primarul.

Culmea este că aceiași “cârcotași”, când s-au extins lucrările de pietruire și asfaltare, au reclamat că în Costești… se strică drumurile!

“Acei cetățeni trebuie să știe că avem un program de asfaltare bine pus la punct. Apă avem, gazele naturale sunt aduse la casele oamenilor, canalizare este și o vom dezvolta, deci ne trebuie și drumuri modernizate. Șase kilometri de ulițe vor fi asfaltate. Valoarea proiectului este de un milion de euro, bani care ne vor schimba percepția de confort. Contractul de finanțare este semnat. Deja s-a aplicat un strat de balast, piatră spartă și nisip. Până la sfârșitul anului, sper ca 80% din proiect să fie gata. Scopul primarului și al consilierilor locali a fost, este și va fi dezvoltarea economică a comunei și modernizarea ei. De altfel, avem multe alte proiecte în atenție, dar prefer să vorbesc de ele la momentul potrivit”, a încheiat Silvestru Cârjonțu.


Leave a Reply