Se scumpește mersul cu taxiul?


Taximetriștii vasluieni vor să mărească tarifele pentru că s-au scumpit combustibilul și asigurările și s-au majorat taxele și impozitele.

Taximetriștii vasluieni își doresc ca tarifele pe care le practică să crească, în medie, cu 50 de bani, până la 3 lei pe kilometru.

“Ne dorim o majorare la 3 lei/kilometru la pornire. De asemenea, vrem ca tariful de noapte să urce la 3,5 lei/kilometru”, ne-a spus un taximetrist, care susține că are un profit de numai 30 de lei după 10 ore muncite zilnic.

Taximetristul a fost în măsură să explice și care sunt costurile sale într-o zi și ce bani câștigă: “În primul rând, vedem că statul român ne pretinde din ce în ce mai mult, nu doar nouă, ci tuturor cetățenilor. Pe lângă costul vieții, noi muncim mai mult de opt ore pe zi, pe un câștig total de aproximativ 150 de lei. Din această sumă, dacă scădem costul benzinei, și anume 50 de lei, rămânem cu 100 de lei. De aici, dacă mai scădem impozitul pe venit, taxa de dispecerat și costurile de întreținere a mașinii, rămânem în mână cu 30, maximum 50 de lei”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: