Se tratează în alte județe


Mulți vasluieni se tratează la Iași sau în alte județe deoarece în sistemul sanitar local nu există suficientă concurență.
„Una dintre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate este gradul redus de concurență în cazul spitalelor. Dacă spitalul ar fi pregătit și ar veni și specialiști din altă localitate, medicii de aici și-ar pune semne de întrebare și ar lucra mai bine. Ar trebui ca pacientul să-și aleagă medicul specialist, așa cum are dreptul să-și aleagă medicul de familie. Ar fi și o sursă suplimentară pentru veniturile spitalului. Să plătească pacientul pentru un serviciu bun. Așa, nu s-ar mai duce să se trateze la Iași sau în altă parte”, declară șefii sănătății județene.
Vasluienii spun și ei că le-ar conveni să se trateze în localitate, dar să aibă medici buni.
„Eu am fost la Iași, am fost bine tratat, recunosc, dar m-a costat. Mai mult, cei dragi nu au putut veni la mine la spital, că era cam departe. Dacă medicul care m-a operat ar fi venit la Vaslui, normal că aș fi preferat să stau aici în spital. La noi însă, știu că dai și tot nu ești sigur că te faci bine”, a afirmat o pacientă.


Leave a Reply

%d bloggers like this: