Ședință șnur a Consiliului Local Huși


Zece minute, atât le-a fost necesar consilierilor locali hușeni, reuniți ieri dimineață în ședință extraordinară, pentru a vota cele șapte puncte aflate pe ordinea de zi. Astfel, după alegerea președintelui de ședință pe această lună, în persoana consilierului Sergiu Boeru (PSD), Consiliul Local (CL) Huși a avizat pe bandă rulantă și celelalte proiecte de hotărâre.

Astfel, ca urmare a unei adrese venite din partea conducerii Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu”, care a solicitat acordarea unei burse de performanță pentru o elevă cu premiul I la faza națională a Olimpiadei de Religie – cultul catolic, aleșii au aprobat suplimentarea numărului de burse. Ca urmare, se vor acorda opt burse de performanță, în valoare de 250 de lei/lună/elev, 346 de burse de merit – 85 de lei/lună/elev, 55 de burse de studiu – 60 de lei/lună/elev și 55 de burse sociale – 40 de lei/lună/elev.

Un alt proiect cu specific educațional s-a referit la aprobarea creditelor de angajament pentru acțiuni multianuale ale bugetului local, perioada 2017-2018, pentru un proiect ce vizează reabilitatea și modernizarea Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir”.

Vot pozitiv au primit și două proiecte ce vizau modificarea și completarea unor hotărâri care se referă la creditele de angajament pentru acțiuni multianuale ale bugetului local, perioada 2017-2018, pentru obiectivele “Instalație stins incendiu Hala Agroalimentară” și “Alimentare cu apă potabilă zonă locuințe ANL de pe șoseaua Huși-Iași, nr. 74-76”.

Și proiectul privind rectificarea bugetului local – etapa noiembrie 2017 a trecut de votul consilierilor. Aviz favorabil a primit apoi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii.


Leave a Reply

%d bloggers like this: