Șef cu acte în regulă


Catalin Moraru

După nouă luni în care Biroul Dezvoltare Locală și Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bârlad a fost condus interimar, din această săptămână, postul a fost ocupat prin concurs.

 Timp de câțiva ani, activitatea Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Bârlad a fost coordonată de George Șolcă, mâna dreaptă a ex-primarului Constantin Constantinescu, apoi a actualului edil șef, Dumitru Boroș. La mijlocul lui ianuarie 2017, Șolcă a luat exemplul multor șefi de direcții și servicii din cadrul primăriei și a părăsit instituția, obținând transferul la Administrația Finanțelor Publice Bârlad.

De atunci, fotoliul de șef a fost ocupat cu interimat de Cătălin Moraru (39 de ani), numit prin dispoziție de primarul Boroș. La începutul lunii septembrie, postul a fost scos la concurs, probele având loc săptămâna trecută, la sediul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Noul șef a devenit astfel… același Cătălin Moraru, care a obținut 86 de puncte la proba scrisă și 91,2 puncte la interviu, fiind admis cu un punctaj total de 177,2.

Moraru nu a fost singurul candidat, ci a avut o rivală, Bianca Codreanu, al cărei dosar a fost respins întrucât nu îndeplinea condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor.


Leave a Reply