Selecţie pentru studenţii care doresc să lucreze în Germania


Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, studenţii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei în perioada vacanţei de vară 2017 (minimum două luni) sunt aşteptaţi la sediul instituţiei pentru a participa la o selecţie.
Condiţii de participare: vârsta între 18-35 de ani, studenţi la o facultate acreditată conform legii la cursuri de zi, cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană.
Documente necesare:
– copie act de identitate (cu o valabilitate de minimum şase luni);
– fişa de solicitare (Bewerbung 2017), completată în două exemplare la calculator şi semnată;
– adeverinţa de la facultate în care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate – formular disponibil la sediul AJOFM Vaslui);
– adeverinţa de la facultate (Immatrikulationsbescheinigung – formular tipizat în varianta germană/engleză, germană/română, în funcţie de solicitarea instituţiei de învăţământ), precum şi instrucţiunile de completare sunt disponibile la sediul AJOFM Vaslui;
– trei fotografii tip paşaport;
– copie permis de conducere (dacă este cazul).
“Studenţii care au domiciliul în judeţul Vaslui trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM, strada Spiru Haret, nr. 5, telefon 0235/318.184, pentru a-şi înregistra dosarele. Înregistrarea se va desfăşura până pe 9 februarie”, a declarat Laura Toporăscu, consilier EURES în cadrul AJOFM Vaslui.


Leave a Reply