Şi ne iartă nouă funcţiile noastre… Profesorii vasluieni nu se vor directori


Luni, multe unităţi de învăţământ din judeţ vor relua cursurile fără directori. Conducerea ISJ nu ştie încă pe cine va numi pe cele nu mai puţin de 93 de posturi vacante. ”Dascălii nu sunt interesaţi de aceste posturi vacante şi nici nu-i putem obliga să le accepte”, declară Gabriela Plăcintă, inspector general al ISJ Vaslui.

Luni, 9 ianuarie, elevii şi cadrele didactice revin la cursuri, însă conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui are mari bătăi de cap, neştiind cu cine să acopere 67 de posturi de director şi 26 de director adjunct.
”Dascălii nu sunt interesaţi de aceste posturi vacante şi nici nu-i putem obliga să le accepte”, ne-a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ.
În mediul urban, cele mai mari probleme sunt la gimnaziile ”Mihai Eminescu” şi ”Mihail Sadoveanu”, din municipiul reşedinţă, unde niciun cadru didactic nu şi-a manifestat intenţia să ocupe funcţiile de conducere. Totodată, la Colegiul Economic ”Anghel Rugină”, directoarea Daniela Popescu nu şi-a găsit un coleg cu care să facă echipă.
În mediul rural, situaţia este şi mai cruntă, zeci de unităţi de învăţământ putând intra în blocaj managerial.
”Conform metodologiei, cei care nu s-au înscris la concurs şi ocupau funcţii de conducere nu mai pot fi numiţi cu delegaţie. Am organizat mai multe runde de discuţii pentru a găsi cadre competente pentru posturile rămase vacante, însă fără rezultat. Am solicitat inspectorilor să se adreseze direct colectivelor profesorale. Sperăm ca săptămâna viitoare să rezolvăm această situaţie. Am anunţat ministerul de postura în care ne găsim”, a mai spus şefa învăţământului vasluian.
Reprezentanţii ISJ reamintesc că profesorii propuşi pentru funcţiile de conducere trebuie să facă parte din Corpul naţional de experţi şi să aibă cel puţin gradul didactic II. Detaşarea pe posturi se face începând cu data de 9 ianuarie, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de începutul viitorului an şcolar.


Leave a Reply

%d bloggers like this: