Sindicatele din sănătate, aiurite cu vrăjeli


Iată ce le-a promis ministrul așa-zisului dialog social reprezentanților „Sanitas“. Îl crede cineva?

Nu există întâlnire a reprezentanților „Sanitas“ cu unul dintre demnitarii guvernului care să nu se soldeze cu tone de promisiuni. Luni, o nouă întâlnire, noi promisiuni!
Concret, pe 11 septembrie, sindicaliștii din sănătate s-au aflat la masa discuțiilor cu ministrul dialogului social și consultării publice, Gabriel Petrea. Tema discuției: salarizarea angajaților din sănătate și asistență socială, pentru care “sanitas” cere soluții cât mai rapide și mai realiste.
”Au fost discutate și argumentate dificultățile pe care le generează aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 și modificările pe care federația continuă să le solicite. Noi am arătat încă o dată că omisiunile și erorile Legii salarizării bugetare, în forma în care este ea în prezent, fac imposibilă construcția unui regulament de sporuri echitabil pentru cei care lucrează în aceste domenii”, arată cei de la ”Sanitas”.
Totodată, discuțiile au vizat impasul în care se află negocierile privind Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector și modificările susținute de ”Sanitas” la Legea nr. 62/2011 a dialogului social. Ministrul a promis (!) că va transmite premierului problemele semnalate. Apoi, a promis (!!) că va sprijini inițiativa federației de a prezenta aceste probleme, în cel mai scurt timp, în cadrul unei întâlniri cu primul-ministru. La final, a promis (!!!) că totul va fi bine, sindicaliștii pot dormi liniștiți. Acum 17 ani, așa ziceau și ăia de la FNI…


Leave a Reply