Situație ciudată la Spitalul municipal Huși


În urma unui control al Curții de Conturi, mai mulți medici care efectuează gărzi la Spitalul municipal “Dimitrie Castroian” Huși trebuie să returneze banii primiți pentru decontarea navetei. Totodată, un medic ATI care a primit o locuință de serviciu este și el bun de plată. În condițiile crizei de personal cu care se confruntă unitatea, astfel de măsuri vor îndepărta și puținii specialiști care ar dori să lucreze aici.
Conducerea spitalului susține că nu a greșit atunci când, cu bună-credință, a decontat naveta cadrelor medicale. Banii s-au dat din fondurile proprii ale instituției, cei de la Curtea de Conturi au apreciat că decontările s-au făcut ilegal. Medicii au acum de returnat aproximativ 30.000 de lei, la care se adaugă penalități. Spitalul hușean a contestat la București rezultatele controlului.
„Nu știm exact unde a fost problema, ce lege am încălcat în cazul acestor medici, dar cert este că ei trebuie să dea banii înapoi. Noi nu spunem că nu am greșit, dar să ni se spună exact unde și ce lege s-a încălcat. Suma este destul de mare pentru că s-a adunat în trei ani. Nu știm cum se va termina această speță. Am fost puși într-o situație delicată. Le-am promis ceva unor oameni pentru ca oferta spitalului să fie mai atractivă și să-i determinăm să vină în unitatea noastră, iar acum ne-am încălcat, practic, cuvântul”, spun reprezentanții spitalului hușean.


Leave a Reply

%d bloggers like this: