Şoferul care a băut, a condus, a lovit şi a fugit, condamnat!


ciocan1Individul de 37 de ani, din comuna Şuletea, care a comis patru infracţiuni dintr-o lovitură, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Bârlad. Pentru că s-a urcat la volan deşi avea permisul suspendat, a accidentat un consătean şi a fugit de la locul accidentului, iar când a fost prins, a refuzat să sufle în fiolă, a primit trei ani de închisoare, cu suspendare.

În primăvară, Narcis-Lucian Croitoru (37 de ani), din comuna Şuletea, a fost trimis în judecată pentru un cumul de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, iar marţi şi-a primit sentinţa. A fost găsit vinovat de infracţiunile de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
Toate au fost constatate, dintr-un foc, de poliţiştii din Murgeni, în cursul zilei de 31 martie. Atunci, Croitoru s-a urcat la volan şi s-a deplasat pe DJ 244, pe raza comunei Şuletea, dar la un moment dat, a pierdut controlul autovehiculului, care a ieşit în decor şi a acroşat un sătean de 48 de ani. Speriat că va fi prins, individul a părăsit locul accidentului, mai ales că se ştia fără permis şi mai şi consumase alcool. În timp ce victima sa primea îngrijiri medicale (diagnostic: „fractură claviculă şi fractură gleznă”), poliţiştii l-au găsit ascunzându-se acasă, ca un laş. A refuzat şi testul cu fiola, şi recoltarea de probe biologice, apoi poliţiştii l-au găsit în baza de date cu permisul suspendat, motiv pentru care l-au reţinut, iar de la 1 aprilie, Narcis-Lucian Croitoru se află în stare de arest preventiv.
Pentru vătămarea corporală din culpă, magistraţii l-au „căptuşit” cu opt luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi, pentru conducerea unui vehicul fără permis, cu un an de închisoare, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, cu un an şi patru luni de închisoare, iar pentru părăsirea locului accidentului, cu doi ani de închisoare. În final, pedepsele i-au fost contopite, rezultând o condamnare de trei ani de închisoare, cu suspendare, cu un termen de supraveghere de patru ani, şi interzicerea unor drepturi.
Nu în ultimul rând, Croitoru va presta 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în comuna Şuletea.


Leave a Reply

%d bloggers like this: