Șomerii vasluieni, obligați să participe la servicii de mediere


Șomerii vasluieni care beneficiază de indemnizație au obligația de a participa la serviciile de mediere, la solicitarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). În schimb, cei care nu beneficiază de indemnizație de șomaj trebuie să depună o cerere pentru a fi luați în evidență în vederea medierii și, în cazul neîncadrării în muncă, să reînnoiască solicitarea la fiecare șase luni.
De servicii de mediere gratuite beneficiază, la cerere, și următoarele categorii de persoane: care ocupă un loc de muncă, dar, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia, cetățenii străini sau apatrizi care au fost încadrați în muncă sau au realizat venituri în România, conform legii etc.
“Aceste servicii de mediere pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se acordă gratuit de către AJOFM și constau în informații privind posturile vacante și condițiile de ocupare a acestora, prin publicare, afișare și organizarea de burse ale locurilor de muncă. Apoi, ei pot apela la medierea electronică, având ca scop punerea automată în corespondență a cererilor și ofertelor de locuri de muncă. La final, poate avea loc preselecția candidaților corespunzători cerințelor locurilor de muncă oferite, în concordanță cu pregătirea, aptitudinile, experiența și cu interesele acestora. În primele șase luni ale anului, prin Programul de ocupare asumat de AJOFM Vaslui, 6.295 de persoane erau cuprinse în servicii de mediere, 3.243 în servicii de informare și consiliere iar 2.840 au fost încadrate în muncă”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.


Leave a Reply