Spitalul Bârlad a primit un aparat de importanţă vitală: A venit tomograful!


Aşa cum s-a stabilit odată cu semnarea contractului, reprezentanţii firmei germane Siemens au adus, ieri dimineaţă, computerul tomograf la Bârlad. În cel mai scurt timp, aparatul va fi instalat şi pus în funcţiune.

Pe 2 noiembrie, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, Angela Chirilă, şi reprezentanţii firmei germane Siemens au semnat contractul pentru achiziţia unui computer tomograf. Unitatea s-a obligat să achite echipamentul medical de ultimă generaţie în şase rate trimestriale, contra sumei de 1,2 milioane de lei, preţ oferit de producătorul german declarat câştigător la licitaţia electronică. În paralel, Siemens s-a angajat să aducă tomograful fără întârziere, înaintând ca posibilă dată de livrare ziua de 8 decembrie. Firma germană s-a ţinut de cuvânt, ba chiar a adus echipamentul cu o zi mai devreme.
„Este o achiziţie extrem de importantă pentru bârlădeni şi pe care o aşteptăm de mult. Spaţiul unde va fi montat a fost amenajat şi este deja pregătit, iar aparatul urmează să fie instalat în cel mai scurt timp posibil şi dat în folosinţă”, a declarat primarul Boroş în cadrul unei conferinţe de presă.
Tot prin contract, s-a stabilit ca reprezentanţii firmei Siemens să demareze demersurile pentru obţinerea avizului Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, spitalul obligându-se să achite taxa aferentă. Tomograful va fi amplasat într-una dintre încăperile de la parterul Ambulatoriului Integrat.
Reamintim că la licitaţia de pe 30 septembrie a participat şi gigantul american General Electric, însă oferta făcută de Siemens a fost considerată mai bună şi declarată câştigătoare.


Leave a Reply