Sprijin pentru Giorgiana


Apelul umanitar lansat de Asociația “Solidar” Vaslui la începutul acestei luni continuă să aibă ecou. În ultimele zile, zeci de persoane au donat bunuri materiale și bani pentru Giorgiana Hurchi, din satul Telejna, comuna Zăpodeni, cea care, după moartea soțului, își crește singură cei patru copilași, într-o căsuță la care mai are de achitat rate.

Oamenii de bine continuă să răspundă la apelul umanitar lansat de Asociația “Solidar” Vaslui care o are în centrul atenției pe Giorgiana Hurchi, din satul Telejna, comuna Zăpodeni, o mămică văduvă care își crește cei patru copii minori.

“Am reușit să transportăm un șifonier, plus o piesă de mobilier tip soldățel și două scaune, oferite de familia Constantin Nistor, din Vaslui. De altfel, această familie i-a oferit Giorgianei și hăinuțe pentru copii. Ținem să mulțumim domnului primar al comunei Boțești, Adrian Pantea, precum și domnului Ioan Pantea, care ne-au ajutat cu mijlocul de transport. De asemenea, am transportat coletele cu alimente primite ca donație. Mulțumim persoanei care a făcut donația și care a dorit să rămână anonimă. Cu lemnele s-a rezolvat cât de cât, însă nu suficient, iar această problemă rămâne în atenția noastră”, a menționat Ionel Popa, președintele Asociației “Solidar” Vaslui.

Pe lângă bunuri materiale, mulți au donat și bani.

“Referitor la donațiile în bani, în ultimele zile, s-au mai făcut următoarele viramente în contul pus la dispoziție de noi: Manuel-Nicu Popliuc – 200 de lei, Gianina Moisă – 50 de lei, o doamnă care a dorit să rămână anonimă -900 de lei, Ionel Șerban – 200 de lei. Total – 1.350 de lei. Soldul total al contului alocat de noi este de 2.000 de lei. În plus, am primit 40 de euro de la Constantina Ghiță, în contul nostru, și 100 de euro prin Western Union, de la o doamnă care a dorit să rămână anonimă. Au fost și donații în haine și jucării. Noi mulțumim, în numele Giorgianei și copiilor, pentru generozitatea dumneavoastră! De asemenea, felicităm gestul familiei Ion Ungureanu, din localitatea Telejna, care, pe 4 februarie, a încreștinat pruncul. Domnul Ungureanu este cel care a oferit butelia familiei și a făcut apoi unele reparații la casă”, ne-a declarat Ionel Popa.

Președintele ONG-ului spune că, în continuare, este nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare: “Domnul Ungureanu ne-a sesizat că aragazul familiei Hurchi este defect și e foarte riscant să fie folosit, de aceea, dacă există cineva care ar dori să doneze un aragaz ce poate fi folosit în condiții de siguranță, rugăm să ne sesizeze pe noi sau direct pe Giorgiana. Ne-am propus să continuăm campania de strângere de fonduri pentru a rezolva următoarele probleme ale familiei: achitarea diferenței de 4.000 de lei la casă, construirea unei anexe pentru creșterea păsărilor – până în luna martie”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: