Sprijin pentru tinerii și angajatorii vasluieni


Laura Toporăscu

Potrivit consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, Laura Toporăscu, “Your first EURES job” este o schemă de mobilitate din Uniunea Europeană care ajută tinerii să-și găsească locuri de muncă sau oportunități de instruire la serviciu într-un alt stat membru. În plus, sprijină angajatorii să descopere lucrători tineri calificați din alte țări.

Schema de mobilitate oferă cursuri de limbă sau alte forme de instruire, acoperă cheltuielile de transport pentru tinerii care aplică pentru locuri de muncă sau stagii, permițându-le să participe la interviuri și să se instaleze în altă țară membră UE pentru a începe lucrul la noul loc de muncă. Alte măsuri: subvenție suplimentară pentru relocare, subvenții pentru stagiari și sprijin financiar pentru recunoașterea calificărilor. Companiile cu până la 250 de angajați pot aplica pentru acest sprijin financiar, care acoperă costul instruirii noilor angajați, stagiari sau ucenici.

Beneficiari pot fi cetățenii UE și cei din Norvegia și Islanda, cu vârste între 18-35 de ani, precum și toți angajatorii legal înființați în UE care oferă contracte cu o durată de cel puțin șase luni (trei luni pentru stagii). Pentru a participa la proiectul “Your first EURES job” este necesar să vă înregistrați pe platforma EUJOB4EU, accesând link-ul www.yourfirsteuresjob.eu/login.


Leave a Reply

%d bloggers like this: