Start la plata impozitelor pe 2017!


Spre deosebire de ultimii ani, când contribuabilii din Bârlad și-au putut achita impozitele pe locuințe, mașini sau terenuri abia după jumătatea lui ianuarie, acum startul s-a dat luni, 9 ianuarie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Serviciului Taxe și Impozite Persoane Fizice din cadrul Primăriei Bârlad.
Așa cum a devenit o obișnuință, primii veniți la ghișee sunt pensionarii, care vor să fie siguri că prind bonificația de 10%, acordată tuturor celor care până pe 31 martie își achită dările pe întreg anul.
Cât despre valoarea impozitelor aferente anului 2017, acestea au fost micșorate cu 5% în cazul clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și a terenurilor intravilane (persoane fizice și juridice). Ca noutate, impozitul pe autovehiculele hibride a scăzut cu 70% față de anul precedent, când reducerea era de 50%.
A rămas însă valabilă obligativitatea ca persoanele cu impozite mai mici de 50 de lei să achite întreaga sumă până la 31 martie, altfel vor suporta penalități. Nu în ultimul rând, celebra și controversata taxă pe cimitire, care era plătită odată cu impozitele pe locuințe, a fost redusă la 10 lei și va fi achitată de toți contribuabilii, nu doar de cei care dețin locuri de veci.


Leave a Reply

%d bloggers like this: