Științele socio-umane și-au desemnat olimpicii


La faza națională a olimpiadei de științe socio-umane, județul nostru va fi reprezentat de trei elevi din Bârlad, trei din Vaslui și unul din Huși. Aceștia au fost selecționați în urma etapei județene, desfășurate sâmbătă, 10 martie, la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui.

Astfel, la secțiunea Logică, Argumentare și Comunicare, mai departe va merge Ana Maria Acsinte (clasa a IX-a), de la Liceul „Emil Racoviță”, pregătită de prof. Mircea Popa.

La Psihologie s-a calificat Ioana Arcăleanu (clasa a XII-a), care învață la același liceu, însă este îndrumată de prof. Cristina Vântu.

La Sociologie, este vorba despre Alexandra-Dana Pata (clasa a XI-a), de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, prof. îndrumător Costică Toma.

La Economie, s-a calificat Roxana Păiș (clasa a XII-a), de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. îndrumător Ecaterina Panțîru, iar la Filosofie, Andrada Lorena Bîgu (clasa a XII-a), de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, îndrumată de prof. Andrei Huiban.

În ceea ce privește clasele III-IV și VII-VIII, concursul s-a desfășurat pe echipaje formate din câte doi elevi.

La Educație civică, clasele III-IV, mai departe va merge echipajul compus din Miruna-Ioana Ciocan și Maria-Ioana Istrate (Școala Gimnazială „Anastasie Panu” Huși), îndrumat de prof. Otilia-Raluca Cuceanu, iar la Cultură civică, clasele VII-VIII, s-a calificat echipajul format din elevele Miruna Luana Bicher și Diana Luncă (Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad), îndrumat de prof. Mariana Mamalaucă.

Elevii care vor reprezenta județul la faza națională vor trebui să se deplaseze la Iași, în perioada 2-6 aprilie.


Leave a Reply

%d bloggers like this: